شوربة السي فوووووود روووعه
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
تعالو ندخل فى الموضوع على طول
1/2 كيلو كابوريا
1/2 كيلو جمبري مقشر
1/2 كيلو جندوفلي
1/2 كيلو كالاماري ( سبيط او حبار )
4 بصلات متوسطه مفرومه
1/2 كوب عصير ليمون
3 جزرات مبشوره او مفرومه
1/2 كوب كريمه لباني
2 ملعقة دقيق
زيت عباد شمس
الطريقه
الاول اشطفي مكونات البحر كلها كويس وانقعيها 1/2 ساعه في ماء وخل وشوية ملح وبعد كده اشطفيها تاني كويس
هاتى حله تقضي الكابوريا والجاندوفلي فقط شوحي فيها 3/4 البصل المفروم + الجزر المبشور بشوية زيت وتأكدى ان البصل خلاص بدء يصفر لونه وداخل على سوى حطي الكابوريا فقط وقلبي وزودى ماء يادوب يغطي الكابوريا وحطي ملح وفلفل اسمر وكمون و3/4 كمية عصير الليمون وسبيهم يغلوا قيمة ربع ساعه واطفي شيلي الكابوريا وصف الشوربه من البصل والجزر والجندوفلي ونقي الجندوفلي وشيلي منه قشرته وممكن تخلي شويه صغيرين بقشره للتزيين
في حله تانبه شوحي باقي البصل المفروم لحد ما يدخل على اللون الاصفر حطى عليه الكالاماري وسبيه شويه على النار وقلبي وبعد كده حطي الجمبرى وقلبى وسبيه ينزل ميته وبعدكدهحطى الليمون اللي باقى وبعد كده حطي الجندوفلى المتقشر وزودي من شوربة الكابوريا اللي صفتيها المقدار اللي انتي عيزاه دوبى الدقيق في شوية شوربه كويس وحطيه على شوربة الجمبري وقلبي علشان ميكلكعش هتلاقيه بدء يتقل اول ما تحسي ان الدقيق استوى انزلي بالكريمه اللباني ويادوب اول ما يغلى اطفي وحطي ملح اذا كان محتاج وفلفل اسمر وشعرة كمون
بامانه جربيها واللي تجربها تدعيللي