منتدى دنيـــا وردى .. منتدى نسائى للمرأة فقط
الذ شوربة كريمة 58uo0
عزيزتى الزائرة : يرجى التكرم بتسجيل الدخول إذا كنتى عضوة معنا
أو التسجيل إن لم تكونى عضوة وترغبى فى الإنضمام إالى أسرة منتدى
( دنيا وردى)

وشكرا
إدارة المنتدى


منتدى دنيـــا وردى .. منتدى نسائى للمرأة فقط
الذ شوربة كريمة 58uo0
عزيزتى الزائرة : يرجى التكرم بتسجيل الدخول إذا كنتى عضوة معنا
أو التسجيل إن لم تكونى عضوة وترغبى فى الإنضمام إالى أسرة منتدى
( دنيا وردى)

وشكرا
إدارة المنتدى


منتدى دنيـــا وردى .. منتدى نسائى للمرأة فقط
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى عام للمرأه العربية
 
الرئيسيةأحدث الصورالبوابةالتسجيلشكوىدخول
السلام عليكم .. لمن تريد الإنضمام للطاقم الإدارى برجاء قراءة الشروط فى (منتدى قوانين دنيا وردى) وشكرا.

 

 الذ شوربة كريمة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
love me
ورداية جديدة
ورداية جديدة
love me


الجنس انثى الابراج السمك عدد المساهمات : 63

الذ شوربة كريمة Empty
مُساهمةموضوع: الذ شوربة كريمة   الذ شوربة كريمة Emptyالخميس 15 أبريل 2010 - 21:00

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

طريقة عمل شوربة الكريمة ودى ناس كتير بتحبها لانها لذيذة وفيها عناصر غذائية مفيدة اوى

المقادير : ( وطبعا كالعادة مش عارفة اكتب المقادير بالتحديد لانى بشتغل بالبركة ) بس هحاول
* 2 كوب لبن ( 1/2 ك ) (وممكن تزودى اذا تطلب الامر ).
* 2-3 كوب شوربة فراخ او مرقه .
* ملح - فلفل - ذرة قرفه( اختيارى ) - حبهان .
* بصلة مفرومة ناعمة .
* 3-4 ملاعق دقيق .
* 2 ملعقة سمن .
* 1/4 كوب قشدة ( اختيارى ) .
* ملعقة كبيرة عصير ليمون .
* صفار بيضة .
شوفتوا كنت هنسى اهم حاجة :
3-4 صدور فراخ .

الطريقة :
* نسلق صدور الفراخ .
* نضيف الى شوربة الفراخ البصلة + الملح والفلفل + الحبهان + القرفة +1 مكعب مرقة (لو هتحطى مكعب المرقة انصحك بلاش تحطى ملح عشان ما تبقاش حادقة )
* بعد ما الفراخ تتسلق نتركها بعيد ثم نقطعها الى نساير .
* نيجى بقى لعمل الكريمة
وهى بالظبط نفس عمل البشامل بس مع اضافات بسيطة
* نضع الدقيق فى الوعاء + السمنة على النار ونقلب جيدا ثم نضيف القشطة حتى يصبح لونه ذهبى غامق .
* نضع صفار البيضة على اللبن مع ذرة فلفل اسودعشان تضيع ريحة زفارة البيض ويقلب حتى بمتزجوا .
* نرفع وعاء الدقيق من على النار ثم نضيف اللبن والبيض تدريجياً اليه مع التقليب المستمر عشان ما "يتكلكعش " واذا لاقيتى شوية كلكعة فى الدقيق ممكن تستخدمى مضرب البيض حتى يصبح الخليط املس .
* يوضع الوعاء مرة اخرى على النار المتوسطة مع استمرار التقليب حتى يصبح القوام غليظ شوية .
* ضيفى المرقة تدريجياً حتى تحصلى على القوام اللى انتى بتحبيه .
* بعد كدة ضيفى نساير الفراخ + عصير الليمون .

وبالهنا والشفا برده مستنية اراءكوا .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
dr.dodo
ورداية جديدة
ورداية جديدة
dr.dodo


الجنس انثى الابراج العقرب عدد المساهمات : 64

الذ شوربة كريمة Empty
مُساهمةموضوع: رد: الذ شوربة كريمة   الذ شوربة كريمة Emptyالجمعة 16 أبريل 2010 - 21:55

الذ شوربة كريمة %20الله%20خيرا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الذ شوربة كريمة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل كريمة الثوم
» طريقة عمل شوربة البصل
» طريقة عمل شوربة عدس
» طريقة عمل شوربة الفاصولياء
» طريقة عمل شوربة الطماطم

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى دنيـــا وردى .. منتدى نسائى للمرأة فقط :: أقسام الطبخ :: وصفات الطبخ :: شوربة و سلطات-
انتقل الى: